Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

Centrum voor gehandicapte kinderen in Mongolië feestelijk geopend.

Op vrijdag 30 juli is het centrum voor gehandicapte kinderen in Mongolië officieel geopend. Read more »

Posted in Algemeen | No Comments »

Opening school Baruun-Urt, donderdag 9 oktober 2008

statiefoto voor de school

Op donderdag 9 oktober 2008 is de school in Baruun-Urt officieel geopend. Dirk en Dirk-Jan waren bij deze opening aanwezig. Middels dit verslag willen zij u graag op de hoogte brengen van hun bevindingen bij deze indrukwekkende gebeurtenis. Read more »

Posted in Algemeen | 3 Comments »

Bezoek aan het schoolproject in Baruun-Urt, Mongolië

Zaterdag 19 Juli 2008

Bouwvakkers werken hard aan de school

Om met eigen ogen te zien hoe de vorderingen van de bouw van de school verlopen, heeft Dirk eind juni van dit jaar, samen met zijn vrouw Trudy een bezoek aan de school in aanbouw gebracht.

Middels dit verslag willen Dirk en Trudy u graag op de hoogte brengen van hun bevindingen aldaar.

Op zondag 22 juni kwamen we via Peking aan in Ulan-Bator, de hoofdstad van Mongolië. Read more »

Posted in Algemeen | No Comments »

De stand van zaken met het kinderproject in Mongolie

Zaterdag 19 april 2008 

Met onze reis vorig jaar van Peking naar Parijs hebben we een totaal sponsorbedrag van ruim €40.000 opgehaald. Hiervan wordt dit jaar een drie klassige basisschool gebouwd en worden trainingen gegeven aan docenten.De school wordt gebouwd in Oost-Mongolië in Baruun-Urt, de hoofdstad van de provincie Sükhbaatar met ca. 12.000 inwoners.De bouw is gestart in april van dit jaar; dit vanwege de lange en koude winter in Mongolië. De planning is dat de school begin september klaar is en in gebruik genomen kan worden.De inrichting van de school, de speelplaats, de keuken, de gymzaal met sportmateriaal en muziekinstrumenten kosten ca. €30.000.De afgelopen winter is Dirk bezig geweest met sponsorwerving voor deze inrichting. De huidige stand van deze sponsorwerving is ruim €30.000,= zodat de school ingericht kan worden.

Dirk en zijn vrouw Trudy gaan in juni naar Mongolië om de school te bezoeken en het gesponsorde geld voor de inrichting in de vorm van een cheque te overhandigen. Om te zorgen dat het geld goed besteed wordt, wordt het hele project uitgevoerd onder auspiciën van Save the Children.Na hun terugkomst uit Mongolie zullen Trudy en Dirk een en ander vertellen over hun belevenissen in Mongolie en de verdere voortgang van het project.

Mocht u dit project financieel willen steunen, dan kan dat door uw donatie over te maken op giro 809 van Save the Children onder vermelding van “Kilometers voor Kinderen”

Posted in Algemeen | No Comments »

Een geweldige ontvangst in Edam!

Zaterdag 25 augustus

Een geweldige ontvangst in Edam!
Read more »

Posted in dagboek | 3 Comments »

Dag 75 De Groote Dag!

Zaterdag 18 augustus

0012

De grooote dag!

Read more »

Posted in dagboek | 16 Comments »

Dag 74

Vrijdag 17 augustus.
004

De allerlaatste loodjes…..

Read more »

Posted in dagboek | 1 Comment »

Dag 73

Donderdag 16 augustus
03

De laatste loodjes… Read more »

Posted in dagboek | 2 Comments »

Aankomst edam

Na een 13.160 km lang avontuur van peking naar parijs is het team nu met de T-Ford nu bezig met het “korte” stukje parijs edam.

Aanstaande zaterdag (25 augustus) zullen ze om 14:00 op de kaasmarkt in edam feestelijk worden ingehaald. Iedereen is hier van harte welkom.

Posted in Algemeen | 2 Comments »

Dag 72

Woensdag 15 augustus
02

Vandaag gaan we naar Stavelot. Dan zitten we dus in Belgie. Oppassen dat we dan geen verkeerde afslag nemen, dan zitten we in Nederland… Read more »

Posted in dagboek | 13 Comments »

Next Page »