Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

Save the Children

Peter Uithol en Dirk Regter rijden hun Kilometers voor de Kinderen van Mongolië.

Save the Children is ontzettend blij met deze speciale actie van Peter Uithol en Dirk Regter. Geweldig om te zien hoe beiden met veel enthousiasme hun reis aan het voorbereiden zijn en hoe zij ook met veel enthousiasme geld inzamelen voor de projecten van Save the Children.

Save the Children komt op voor de rechten van kinderen. Wij zorgen voor directe en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen waar ook ter wereld. Wij vinden het belangrijk om kinderen zelf te betrekken bij het zoeken naar oplossingen voor hun problemen. Wij richten ons daarbij vooral op gezondheidszorg, onderwijs en bescherming tegen uitbuiting en misbruik.

Als u besluit om deze fantastische reis te sponsoren, dan kunt u uw kilometersponsoring of donaties doorgeven via de website van Save the Children. Uw donatie wordt besteed aan projecten in de gebieden waar de reis doorheen gaat.

Elke kilometer telt, want .. Elk Kind Telt!

Onderwijs en bescherming voor de kinderen van Mongolië

Eén derde van de kinderen in Mongolië leeft in armoede, wat nog eens verergerd wordt door de strenge winters in dit land. Ondervoeding is een groeiend probleem: in 1998 was ruim 30% van de kinderen jonger dan vijf jaar veel te klein voor hun leeftijd, 10% was ver onder het normale gewicht voor kinderen van die leeftijd. Zeker 51% van de bevolking heeft geen toegang tot schoon drinkwater. Steeds minder kinderen gaan naar school, steeds meer kinderen verlaten school juist voortijdig. Meer en meer kinderen kunnen niet lezen en schrijven. Lees meer.