Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 30-31

6 July 2007


Maandag 02-07

bergpas

We rijden weer verder richting Ulaangom langs het Hayrgas Nuur (meer). De weg is echt superslecht.

Het meer is ongeveer 80km lang, en we rijden ongeveer langs het hele meer.

kamelen langs meer

Het rechterachterspatbord en de reservewielbeugel van de T ford breken af. Deze onderdelen stoppen we in de Vito. Als dit nog lang zo doorgaat blijft er steeds minder Ford over!

spatbord van tford af

spatbord in vito

Onderweg komen we een fransman Jose tegen in een Landcruiser, hij is al 9 jaar onderweg, en gaat nu richting zuid Korea (om China heen) om vervolgens de boot te pakken naar Mexico.

fransman jose

We stoppen voor de lunch bij het meer, en nemen tegelijkertijd een heerlijke duik. Erg lekker na zo’n paar uur rammelen!

zwemmen

In het eerste en enige dorpje dat we tegenkomen, haalt de gids een antibiotica prik tegen haar verkoudheid, en doen wij wat kleine boodschappen.

Er hangt een kerel om ons heen op een paard, en die man is echt superdronken. Hij hangt echt aan zn paard en rijdt bijna tegen een schutting aan.

winkel en paard

De wolken worden steeds donkerder, en er komt echt een verschrikkelijke hagelbui naar beneden. Dirk en Peter dekken snel de auto af en gaan schuilen in de Porgon.

hagelbui

hagelbui met peter in porgon

Als de hagelbui voorbij is zoeken we een plekje en zetten onze tent op. Om van een welverdiende nachtrust te genieten. Vandaag 187km gerede, best veel gezien de kwaliteit van het wegdek.

Dinsdag 03-07

We vetrekken om 10.15. De T ford en de Porgon zijn al gaan rijden, en wij starten de Vito………..niet. De accu is helemaal leeg, we hebben vannacht de 220V omvormer aanlaten staan. Daar zat de koelkast nog op aangesloten… Dus moest de rest weer terugkomen om de ‘backupcar’ aan de praat te krijgen!

vito starten

Hij doet het weer en we gaan weer op pad!

rijden

We rijden Ulaangom in. Ook hier moeten we bij de stadspoort onze paspoorten laten zien, en worden onze namen in het grote boek gezet.

stadsgrens ulaangom

De benzinetanks worden gevuld, ook stopt bij ons een vrachtwagen om te tanken. Er zitten 2 gertenten op een paar mensen, de volledige inboedel en helemaal bovenop liggen ook nog een paar schapen. Echt bizar wat ze allemaal op 1 vrachtwagen binden.

vrachtwagen

In Ulaangom vinden we een lasser die onze afgebroken onderdelen van de laatste paar dagen kan lassen. Een paar beugels van de T-ford en de imperialsteunen van de Vito. (deze zijn ingescheurd door het gerammel).

De lasser heeft 1 type electrode (een hele dikke) en 1 instelling van zn lasapparaat en daar doet ie alles mee. Echt een lompe prutser. Maarja veel keus hebben we niet dus we laten het weer aan elkaar bakken.

las 'bedrijf'

Dirk wordt gek van alle mensen die aan de auto zitten, en gaat af en toe een rondje rijden.

Dit is de laatste ‘grote’ stad dus hier wisselen we een gedeelte van onze dollars in Roebels voor als we Rusland in gaan. In de bank werden we verwezen naar een auto die voor de bank stond, hierin zat een dame met een grote hoed op, en een hele grote zak geld.

geld wisselen

We stoppen bij een riviertje om te lunchen en de watertanks te vullen. We vullen gelijk de ‘was’emmer met water en kleding, en zetten deze met de deksel erop achterin de auto. Op deze manier ‘schommelt’ de was schoon.

wassen

We rijden over een schitterende bergpas. Richting het Uureg Nuur.

bergpas

Bovenop begint de Porgon te koken en moeten we wachten tot deze is afgekoeld, een herder is bezig met zn kudde over de berg te loodsen. Een heel klein geitje heeft ie in z’n ‘keel’ (jas). Dit geitje is nog te klein om de grote klim zelf te doen.

geitje + tford

Stoppen bij Uureg Nuur om de tent op te zetten. Het is ‘officieel’ de laatste avond met het begeleidingsteam en ze willen er een feestje van maken.

Baggy de kok maakt een speciale Mongolian maaltijd klaar. Hij zoekt stenen en stopt deze in een pan met schapen vlees (met botten). En laat het erg lang koken. Is erg speciaal. En ook erg lekker.

stenen in pan

We hebben vandaag 136km gereden. Niet echt veel. Morgen gaan we verder richting Tsagaanuur, richting rusland.

Archived in dagboek | Trackback | del.icio.us | Top Of Page

2 Responses to “Dag 30-31”

  1. robin&jenny Says:

    hoi
    wat een pech hebben jullie af en toe,maar gelukkig komt het toch ook weer goed.echte doorzetters en avonturiers.
    pittig wat kilometers gereden op en hobbel de bobbel weg.
    trouwens je kunt lekkere shoarma van schaapies vlees maken
    groetjes

  2. Nico Says:

    He mannen,
    Mongolien bijna voorbij, nu moeten de wegen ff wat better worden… En met grof gelas is alles weer aan elkaar :)
    T ziet er goed uit !!!
    Succes

Feedback

Security Code: