Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 7-9

13 June 2007

Zondag 10-6 Dag 7

zegel doorknippen

Ivm ons vertrek naar de haven morgen en het vertrek van Trudy en Elly naar Mongolië, vandaag een rustige dag gehouden waarbij we zaken nog een goed met elkaar hebben doorgesproken. Verder hebben er werk van gemaakt om de medische spullen die we voor onderweg hebben meegekregen eens goed met elkaar door te nemen. Uiteindelijk moeten we elkaar in geval van nood allemaal kunnen helpen. We weten nu hoe we een gifpompje moeten gebruiken, met brandwonden om moeten gaan en onder andere hoe we vuile wonden kunnen behandelen.

Maandag 11-6 Dag 8

Om 05.00 uur op. Vandaag is het zo ver. Trudy en Elly naar hun eigen Mongolië avontuur. Afscheid genomen van onze enthousiaste gids Allen. Met elkaar naar het vliegveld en Elly en Trudy bij de gate uitgezwaaid en van dikke knuffels voorzien.

Trudy vetrek mongolie
Elly vertrek mongolie

Nu voor het eerst als team op pad richting Tianjin. De auto’s bleken al aangekomen maar het vrijmaken bij de douane kon niet eerder aanvangen dan dinsdag. Ze waren er in ieder geval. Dat gaf al een gerust gevoel.

We kregen van onze nieuwe gids Liu de theorieboeken voor ons rijexamen. Een paar honderd vragen meer keuze. We zijn eerst maar een beetje aan de studie gegaan. Je weet maar nooit hoe serieus zo’n examen afgenomen gaat worden.

Peter studeren

Daarna zijn we de stad gaan bekijken. Bij leuke straatjes met heel veel straathandel uitgekomen. Voor het diner naar een restaurant gegaan waar we, volgens onze gids, de beste dumplings van heel China gegeten hebben. Smaakte prima.

beelden

De mobiel verbinding met Mongolië lukt niet. We weten dus niet hoe het met Trudy en Elly gaat. We verwachten goed, anders hadden we via de reisorganisatie wel bericht ontvangen.

Dinsdag 12-6 Dag 9

Eindelijk bij de container, deze was voorzien van een ander zegel dan we in Nederland hadden geplaatst…spannend….misschien zitten er schoenen in ipv auto’s!

container

Om 10.15 uur werd het zegel losgeknipt en gingen de deuren onder douane toezicht open. Ja hoor, daar stonden ze samen te glimmen in de container.

zegel doorknippen
container open

Dit was voor ons allemaal best wel even een emotioneel moment. Nu kon het echt gaan beginnen. De douane liep met grote lijsten rond de auto’s en maakte aantekeningen maar stelde gelukkig geen lastige vragen. Dirk ging nog op zoek naar het chassisnummer van de T-ford, maar de douanebeambte vond dat ie maar weer onder de auto vandaan moest, anders werd zn overhemd vies…

inspectie autos

inspectie autos

Intussen werden we van alle kanten belaagd door personeel van de terminal met fototoestellen die van alle kanten met ons, met elkaar en met de auto’s op de foto wilden.

We kregen later een rustig plekje aangewezen en het grote wachten op de stempels kon beginnen. We vermaakten ons met het nazien van de T-Ford en het zoeken naar een trechter die we, na het volledig uitpluizen van de vito uitendelijk toch niet bij ons bleken te hebben.
Verder nog wat rijexamen theorie doorgenomen en een praatje hier en daar.

wachten op stempels

Uiteindelijk kwam tegen 18.00 uur het verlossende bericht dat alle stempels verzameld waren en dat wij het terrein konden verlaten.
verlaten terrein

De officiele kilometerstand vastgelegd voor het o zo belangrijke sponsorgeld!!
de beginstand is: 863km.

kilometerstand

Terug naar het hotel zo’n 65 km van de haven. Dirkjan en Dirk beten het spits af in het drukke avondspits verkeer. Het verging ze prima.

De eerste tankstop. Binnen een paar minuten staan er veeeel mensen om de auto heen!
Best bizar als je dat de eerste keer meemaakt.

tanken

We kwamen veilig aan bij het hotel waar de auto’s direct ontvangen werden op een bewaakte parkeerplaats. De grote parkeerhoes voor de Ford kwam direct al goed van pas.

Morgen op naar het rijexamen en de kentekenplaten voor de auto en dan kunnen we echt beginnen!!

Archived in dagboek | Trackback | del.icio.us | Top Of Page

10 Responses to “Dag 7-9”

  1. Chantal & Jeroen Says:

    Zo de eerste kilometers zijn gereden! Nou maar hopen dat jullie het examen gehaald hebben. We hebben jullie gisteren via de GPS opgezocht en op Google Earth de omgeving bekeken. Wat erg leuk was om te zien, toch bijzonder dat we jullie zo dicht bij kunnen halen! Jammer dat we jullie niet zien rijden… Morgen dan echt de start, rij voorzichtig.
    Groetjes Oss

  2. Wendy Says:

    Whaaa, het gaat nu echt beginnen!!
    Wat zeiden ze 100 jaar geleden:
    As long as a man has a car, he can do anything and go anywhere!!!
    Heel veel plezier, vooral probleemvrije kilometers en een mooi en veilig avontuur!
    Dikke kus, Wendy

  3. Henk en Nel Says:

    Gelukkig! De auto’s zijn er!
    Wat zal dat een opluchting zijn.
    Succes met het rijexamen!

  4. Christy de Witt Says:

    Lieve Dirk en Peter, lieve Dirk-Jan en Leon, het is dan – bijna – zover. Of, gezien het tijdsverschil, misschien zijn jullie nu zelfs onderweg. Het is bijzonder om jullie wetenswaardigheden in Beijing van zo ver af te volgen, en, dit zo lezende begint het bij mij ook te kriebelen. We zijn ons er zeer van bewust dat jullie je tocht ondernemen voor de kinderen van Mongolie. Jullie grote persoonlijke avontuur begint nu pas echt. Heel, veel sterkte, succes, en .. Rij Voorzichtig! Heel veel succes, namens iedereen hier bij Save the Children!

  5. ineke Says:

    Jongens, eindelijk … en ik wil zo graag mee en ben zo
    jaloers ;-) ). Heel veel succes en geniet van elke kilometer
    die jullie afleggen.
    Spannend, ook voor de thuisbasis!
    Groetjes, Ineke

  6. Jan en Jenny Says:

    Dit zijn goede berichten mannen, dus het avontuur kan beginnen.
    Ook voor het thuisfront is het spannend om deze “soap” te volgen.
    Succes met het rijexamen en rij voorzichtig

  7. tiny Says:

    Goh, ze weten het ook voor jullie toch wel heel spannend te houden. Eerst die vertraging, dan een ander zegel op de container…. Kan me toch voorstellen dat er dan even een knoop in je maag zit. Gelukkig: alles OK.
    En na de eerste spitskilometers inmiddels ook de erste ‘echte’ kilometers. Prima berichten mannen!
    Genoeg kloosters en tempels gezien, dus i.p.v. het Huyan klooster maken jullie vast ‘inhaal-kilometers’.
    Wens jullie een goede, suksesvolle reis met een laag gehalte aan sleuteluren!
    Pas goed op jezelf en op elkaar.

  8. Alie en Bart Says:

    Dit is pas het echte begin van de rit. Fantastisch om jullie zo te volgen en ik hooop dat jullie van de reacties van het thuisfront genieten. Mannen veel succes en we blijven jullie in de gaten houden. Tot een behouden aankomst in Parijs.

  9. Nico Says:

    Zo, dat je een ding vergeten was moest er van komen…
    Gelukkig is het een tregter…
    Succes

  10. robin&jenny Says:

    hoi reizigers,
    gelukkig is alles goed verlopen en zijn jullie aan het grote avontuur begonnen.het is leuk om jullie zo tevolgen in jullie reis. en kunnen jullie al met stokkies eten?
    hoe is de sate daar,zeker veel bekijks onderweg van de bevolking?hoe is het weer daar? succes verder en tot de volgende keer groetjes

Feedback

Security Code: