Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 6-7

10 June 2007

Vrijdag 8 juni.

Vandaag hebben we onszelf een rustdag gegund. Trudy en Elly zijn op pad gegaan voor wat boodschappen. Dit bleek een heel avontuur om het allemaal voor elkaar te krijgen zoals zij het in gedachten hadden. Maar…. uiteindelijk kwamen ze terug met wat ze in gedachten hadden. Een hele prestatie als je geen chinees spreekt!!

’s Middags afgesproken met Willen van de Nes, we werden bij het hotel opgehaald door de privé chauffeur van BoonEdam.

Willem heeft ons heel enthousiast een volledige rondleiding gegeven door het bedrijf, echt leuk om te zien dat ze hier gewoon precies dezelfde dingen produceren als in Edam, alsof je ff op je werk bent geweest…. Nu is de hele groep op de hoogte van de techniek in een deur, gelijk iedereen bij de deur van ons hotel tegen de veiligheidsnaald (@michiel ‘safetysensor’) duwen, zodat de deur stopt. Waren niet alle gasten blij mee. Willem nodigt ons uit om zaterdagavond mee te gaan naar Nederlands cabaret… gaan we doen!

Zelfstandig op zoek naar een restaurant, uiteindelijk uitgekomen bij een lokaal restaurant wat duidelijk niet ingesteld was op toeristen. We kwamen er in contact met een Chinese familie aan de tafel naast ons waarvan er één Engels sprak. Engels spreken ze dan niet maar Cruiff kenden ze allemaal!
Vanaf het uitzoeken van een maaltijd werd het een gezellig samenzijn waarbij allerlei familie wetenswaardigheden werden uitgewisseld en er ook geproost werd met Chinees bier. (Dit smaakt overigens prima).
Zaterdag 9 juni.

Eerst naar de Lama tempel. Een groot tempel complex wat ook nog door de monniken bewoond wordt en waar door de lokale bevolking dagelijks wierook offers worden gebracht. Het viel op dat erg veel jonge Chinezen offers brachten.

Er waren een groot aantal Budha’s te aanbidden met steeds hun eigen offerplaats daarbij. Het grootste Budha beeld ter wereld (staat zelfs in het Guiness book of records) met een hoogte van 26 meter, uit één stuk boomstam gemaakt, hebben we kunnen bewonderen. Ook waren er de traditionele gebedsrollen die we natuurlijk even moesten laten draaien.

Na een heerlijke lunch door naar het Zomerpaleis. Een prachtig park wat de diverse keizers hebben laten aanleggen en steeds verder verfraaien. Vol met gebouwen met een speciale betekenis waar de keizer of de keizerin iets speciaals bij had.

Al deze bijzonderheden werden door onze gids Allen steeds uitvoerig aangegeven. Ook nog een boottochtje over het meer gemaakt met een drakenboot terug naar de uitgang.

Ook nog een theehuis bezocht waarbij we een uitleg kregen over de diverse theesoorten met hun bijzonderheden.

Buiten was een Chinese aan het spelen op een instrument, Leon heeft t even van haar over genomen…

In de avond waren we door Willem van de Nes van Boon uitgenodigd om een Nederlandse cabaret avond bij te wonen bij de Nederlandse vereniging. De optredende artiesten waren de winnaars van het Leids cabaret festival, Micha Wertheim en Katinka Polderman. Erge leuke voorstellingen!
Morgen uitslapen en koffer inpakken zodat we maandag vroeg op pad kunnen!

Archived in dagboek | Trackback | del.icio.us | Top Of Page

18 Responses to “Dag 6-7”

  1. KLasjo Says:

    He Mensen,
    Zwaar leven daar he ;)
    En toch nog ff op het werk Dirk J :)
    Succes

  2. Chantal & Jeroen Says:

    Weer veel moois gezien en leuke dingen gedaan. Ziet er allemaal erg relaxed uit. Jullie hebben een mooie week gehad, zo samen. Morgen de nieuwe etappe in! Succes en goede reis.

  3. Herman&Ita Says:

    Veel mooie dingen gezien maar morgen begind voor jullie het grote werk.
    Elly en trudy ook nog een goede reis in mongolie.
    En mannen wij hopen dat de auto’s op tijd zijn en voor jullie nog eens veel succes en goede reis.!!!!!!!!!!

    Herman&Ita

  4. Siemen Says:

    Lekker druk programma hebben jullie! Mooie foto’s om te zien – het met stokjes eten lijkt ook al makkelijker te gaan. Heel veel plezier nog in de oosterse sferen de komende dagen, Trudy en Elly veel plezier in Mongolië (ik zeg het nog een keer: je móet gewoon gaan paardrijden daar!), de rijders heel veel succes met deze zware ‘once in a lifetime’ reis!

  5. ineke Says:

    Ook toevallig! Ik heb vd week 2x contact gehad met BoonEdam ivm defecte automatische schuifdeuren op het werk.
    Elly en Trudy: heel veel plezier in Mongolie en de heren rijders: eindelijk gaat de echte reis beginnen. Heel veel
    succes, heel veel plezier en een goede reis!

  6. kitty Says:

    burrvrouw slotje d’r verjaardag was een succes bij Thomas cafe
    wat een ervaringen! tot skroifs (zeeuws schrijfs)

  7. Christy de Witt Says:

    Elly & Trudy, namens iedereen bij Save the Children: heel veel plezier en mooie ervaringen toegewenst op jullie eigen trip in Mongolië!
    Dirk en Peter: zeer benieuwd of het allemaal gaat lukken, of inmiddels gelukt is met de auto .. !
    Warme groeten, vanuit een klam Den Haag,
    Christy de Witt

  8. Tanja Nieuwland Says:

    Is het allemaal gelukt met de auto? Spannend hoor, wat een avontuur!
    Geniet ervan en veel succes!

  9. Gaartje D. Says:

    Dirk-Jan, ik hou het niet meer, als ik nou eens jullie tegemoet rij, misschien komen we elkaar dan ergens in Mongolie tegen.

    xxx Gaartje D.

  10. Ger en Hannie Says:

    He avonturiers! veel succes en plezier op jullie reis.
    En de ladies: Laten jullie je maar lekker verwennen daar in Mongolie met al dat geyak. Leuke foto’s. We genieten zo toch met jullie mee. En Leon: so your famous in China now! Klonk het goed?
    Groetjes van de buurtjes uit de Boterbloemstraat.
    Ger en Hannie.

  11. Jan en Nel den Boer Says:

    Mannen een goede reis gewenst. Elly en Trudy veel plezier en geen zorgen maken om de mannen. Het komt allemaal goed. Geniet van jullie reis.
    Krimpense groetjes.

  12. afdeling Projecten Says:

    Hallo luitjes,
    We hoorden dat het vreselijk nat is in China. Hopelijk zijn de plassen niet al te diep om doorheen te rijden en krijgen jullie geen natte voeten.
    Heel veel succes met de uitdaging!
    Groetjes, collega’s afdeling Projecten Elan Wonen

  13. Holke Wierema Says:

    Veel succes met jullie tocht!
    Hoop dat het snel lukt met de auto’s.

  14. Grischa Lowinsky Says:

    Zo avonturiers,
    Het moet wel een goed thuisgevoel geven dat Pekinese deuren uitsluitend door Boon Edam goed draaien. En zelfs een toren in Peking door die Chinezen is afgekeken van een Edams cultureel hoogstandje. Leuk, de indrukken die jullie zo goed voor ons op de site zetten. Hier krijgen we ook al zin in verre reizen. Maar het echte werk is nu voor de coureurs en begeleiders begonnen. Zal vast lukken met zo’n geweldig geprepareerde oldtimer. Ook de partners veel plezier toegewenst.

  15. Peter Daman Says:

    Hoi Peter en metgezellen,

    Hoe gaat het daar, rijd de auto al een beetje? Jammer dat de auto te laat aankwam, maar je zal je niet verveeld hebben, zat te zien denk ik, dat uitzicht op de veerhaven is ook niet alles, JOEEEE. Nauw het beste maar weer met je cluppie, kamermaatje tot over een tijdje.

  16. Annie en Lex Veen Says:

    Hallo Peter en Dirk. Allereerst willen we jullie een fantastische en voorspoedige trip toewensen. We bewonderen jullie moed, maar zijn ervan overtuigd dat jullie het zullen halen. Wat een avontuur! We hadden indertijd van Leon gehoord dat jullie dit gingen doen en volgen de ontwikkelingen inmiddels via de site. Groeten, Annie en Lex

  17. Ronald Hartjes Says:

    Dag reisgezellen;
    leuk om jullie belevenissen te aanschouwen. Wacht met spanning op de rit die straks gaat komen met de bolides. Dirk Jan, heb ff je huis verhuurd aan verkleedfundamentalisten, verdienen we toch een zakcentje beide! Plezier, je voormalige buurman!

  18. rie slot Says:

    hallo lieve kinderen,
    hier is buurvrouw slotje.wat hebben jullie mooie
    foto,s maar 4oo kmrijden en hoe is met dirk jan
    ik wil even zeggen dat buurman sjaak een dochter
    heeft heet puk ,zeg jullie mogen de grens niet over bij
    mongolie wat moet dat,pas maar op wandt zijn raare mensen ik
    hoop dat het goed komt ik wens jullie verder een goede reis toe.hartelijke groetjes van buurvrouw slotje.
    ps ik heb een mooie verjaardag gehad dehele buurt was er ik miste DIRK JAN
    doeiiiiiiiiiiiii

Feedback

Security Code: