Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

Kamperen

__HOE HET BEGON__ __HET TEAM__ __DE SPONSORS____VOORBEREIDING__

kampeerweekend 30-09-06

Met het complete team, inclusief achterban Trudy en Elly, was het moment aangebroken, om alle nieuwe kampeerspullen eens uit te proberen. Verrassingen zijn leuk. Maar we willen de gok niet wagen om 15.000km van huis te ontdekken dat er een matje lek is, of dat er een tentstok ontbreekt. Ook is het fijn om alles een keer op en in elkaar gezet te hebben voordat we vertrekken. En natuurlijk is het goed om onder andere omstandigheden aan elkaar te wennen. ‘Wat is een betere relatietest dan het samen opzetten van een tent’!

Op een voor de familie Regter nostalgische plek in Warder, streken wij zaterdagochtend neer. Waar we heel strategisch 3 plekken voor de tenten uitzochten. Tussen alle koeien-flatsen in. En met de rug in de wind!

Als eerste werd met succes de ‘sleuteltent’ opgezet. Deze moet bescherming bieden tegen de elementen, als er onderweg verstoken van een garage, aan de T ford gesleuteld moet worden. Een prachtige ‘tunneltent’, waar de auto in zijn geheel in past. ‘inclusief monteurs’. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we deze tent ooit voor dit doel gaan opzetten!

De 2 slaaptenten werden zonder veel moeite in model gebracht, en voorzien van de comfortabele ‘self inflating’ matrassen met warme slaapzakken. . Ons eigen Mongoolse Gerstenten kampement was opgetuigd!

Maar nog niet compleet….

Want er moet gekookt worden! En daar hebben we een mooi uitklapbaar keukenblok voor, met een tweepits benzine brander, die na het zorgvuldig doorlezen van de gebruiksaanwijzing, (en wat geprobeer) het water voor de eerste bak koffie in no-time laat koken.

Inmiddels wordt de club vergezeld door wat bezoekers, die wel eens met eigen ogen willen zien hoe het Kilometersvoorkinderen- team er volgend jaar op uit trekt!

Het is erg gezellig zo op dat weiland, daar midden in de polder.

Als de avond valt, wordt de Ford terug gebracht naar een warm en droog onderkomen. De sleuteltent weer opgerold in de tas gestoken. Terwijl de ‘kookploeg’ van vanavond een stevige warme maaltijd bereid op en in de nieuwe kookspullen.

Bijgelicht door twee prima benzinelampen, wordt de maaltijd met een flesje rode wijn genuttigd. “Nazdrovje” !


Gedurende de steeds vochtiger wordende avond, wordt er volop gelachen, gepraat, gezongen, en zelfs gitaar gespeeld. Totdat de kou het wint, en ons bijtijds de tent in laat kruipen.

Vrijwel tegelijk ontwaakt het team van een goede nachtrust in de nieuwe morgen.

Het weer is aanzienlijk slechter geworden. Het heeft vannacht dan ook flink geregend. Wat een goede test bleek te zijn voor de waterdichtheid, en de afsluitbaarheid van de tenten!

Na een ontbijt met hete koffie en thee, wordt de hele (natte) boel weer ingepakt en geladen. Waarna er huiswaarts wordt gekeerd, om nog even wat te sleutelen.

Een geslaagd weekend, waarbij de materialen en mensen weer wat meer tot elkaar zijn gekomen. Om straks zo optimaal mogelijk van de avontuurlijke reis van Peking naar Parijs te kunnen genieten!