Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 59

6 August 2007

Dinsdag 31 juli

Nr 7

Vandaag gaan we een dagje de toerist uithangen.

Een kiekje van ons bescheiden hotel…is echt bizar groot.

Nr 3

We bezoeken de Hermitage.

Voor de ingang staat een wachtrij van meer dan anderhalf uur.

Er komt een vrouw naar ons toe die ons voor 20 Euro per persoon wel naar binnen kan brengen, en ons vervolgens alles over de kunstwerken kan vertellen.

Gezien de rij nemen we dit aanbod aan.

Hier hangen 2.800.000 kunstwerken……..echt niet normaal. En het gebouw op zich is ook al een bezienswaardigheid.

Nr 1

Van alle generaals die hebben gevochten tegen Napoleon (dit zijn er meer dan 350) is een portret gemaakt.

Sommigen waren overleden voordat er een portret gemaakt kon worden, deze hebben een ‘lege’ lijst, maar wel met hun naam erop.

Nr 2

Als we in de stad lopen, staat er een groep vette 4wheel drives geparkeerd. Het zijn Chinezen die ook Peking Parijs rijden.

Nr 4

Nr 5

St Petersburg is echt een mooie stad, net als in Amsterdam lopen er een aantal grachten doorheen.

Nr 7

Nr 8

‘s Avonds eten we bij een Georgisch restaurant. Als we zitten te eten gaat er een gozer Georgische liedjes zingen…had niet echt gehoeven van ons…

Nr 6

Het was een mooi dagje in de groote stad!

Morgen gaan we weer ouderwetsch kilometers maken..

4 Responses to “Dag 59”

 1. elly u Says:

  Wat geweldig een bezoek aan de Hermitage!
  Elly

 2. Chantal & Jeroen Says:

  St. Petersburg is echt mooi, kan op het lijstje voor steden trips die we nog willen doen!

 3. Nico Says:

  Zo, wat een mooie stad. Krijg weer kriebels…
  Succes

 4. Joke Says:

  Hallo jongens, Ik ben eindelijk weer in de gelegenheid om jullie reis te volgen. (Vanuit Pin Yiao, noord China). Naar mijn idee verloopt jullie reis bijzonder goed. Ik heb natuurlijk helemaal geen verstand van autotechniek en onnderschat het aantal uren dat jullie aan het sleutelen zijn geweest ook niet maar dat zijn slechts praktische bijkomstigheden waar jullie rekening mee hebben gehouden. Verder verloopt de reis toch fantastisch? Erg leuk dat jullie ook de tijd nemen om bezoeken te brengen aan bijvoorbeeld bijzondere monumenten in Moskou en St. Petersburg. Ook een aangename onderbreking dat de dames jullie kwamen opzoeken natuurlijk. Nu beginnen jullie aan de laatste loodjes. Lijkt me erg dubbel. Het moet voor jullie heerlijk zijn om eens een keer niet door weer en wind, al dan niet gehinderd door technische mankementen, jullie weg te moeten vervolgen maar in plaats daarvan te kunnen genieten van het comfort dat je eigen huis je biedt met je dierbaren om je heen. Het lijkt me echter ook moeilijk dat het eind van jullie avontuur, waar jullie zo lang naar hebben toegeleefd, in zicht komt. Zo iets doe je natuurlijk maar een keer in je leven. Maar ach, de wereld is zo groot en er is zo veel te zien, jullie bedenken vast wel iets anders. Succes met de laatste kilometers.

Feedback

Security Code: