Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 56

2 August 2007


Zaterdag 28 juli

weg

’s ochtends krijgen we bezoek van echte ‘Hollansche’ koeien!

koeien

We vertrekken vandaag mooi op tijd 10.30. Dat is een goeie zaak want dan kunnen we een hoop kilometers maken, we willen morgen in st Petersburg zijn!

De wegen zijn mooi recht. Ze zijn gedeeltes aan het repareren en daardoor staan er soms lange files. Meestal hebben we mazzel en zitten we precies aan de goede kant van de weg.

weg

Het tankstation waar we onze tanks volgooien lijkt wel weer van ‘Mongoolse’ kwaliteit. Dirk durft de T-ford hier niet te tanken, maar we gooien wel de Vito vol.

tankstation

Na een paar uurtjes rijden komen we over de 9000km!!

9000km

De T-ford ongeveer 1 op 7 op deze wegen en de Vito ongeveer 1 op 14.

De T-ford gaat tanken bij een betrouwbaarder uitziend tankstation dan de vorige. Leon en Dirk-jan lopen een rondje over het terrein, en er zit gewoon een soort ‘dierentuin’. Er zijn een stuk of 7 kooien met daarin vossen, lynxen en zelfs beren! Echt een bizar gezicht.

dierentuin

dierentuin

In Vysnij Volocek stoppen we bij een markt om wat groente te kopen.

Dirk-jan koopt bij een kraampje alle onderdelen om een werphengel samen te stellen, we hebben uit een hele grote doos vol met verschillende ‘blinkers’ de mooiste uitgezocht. Geen idee wat we daarmee kunnen vangen!

Het hele ‘setje’ kost na wat onderhandelen 500 roebel (14 Euro).

markt

Onderweg worden we aangehouden, na een hoop Russisch gebrabbel blijkt dat Dirk-jan mee moet naar de Politie-Lada. Je moet dan bij zn collega-agent, in de Lada gaan zitten en hij maakte duidelijk met tekeningetjes dat ik rechts heb ingehaald, na 580 Roebel te hebben betaald mogen we verder. 580 Roebel $~#&*%……daar heb je een heele mooie hengel voor!!

Het is vandaag schitterend weer, en bij een cafe zetten we de stoelen buiten om lekker in het zonnetje te genieten van een bakje koffie.

kerk

terrasje

We stoppen om 20.00 ongeveer 60km voor Novgorod en zoeken een kampeerplek. We vinden een hele mooie plek, met erg hoog gras en hoge bloemen.

De T-ford komt er bijna niet bovenuit.

T-Ford

Dirk-jan zet zn hengel in elkaar. Nu alleen nog een kampeerplek met een riviertje en laat die vissen maar komen!

11.jpg

We hebben vandaag 330km gereden. Het is nog ongeveer 280km naar St Petersburg (of ‘Sain Pee’ zoals de hippe reizigers dat zeggen) dat moet morgen wel lukken!!

Archived in dagboek | Trackback | del.icio.us | Top Of Page

2 Responses to “Dag 56”

 1. Christy de Witt Says:

  Hallo Mannen,
  Terug van vakantie, ben ik weer helemaal bij. Het blijven onverminderd fantastische avonturen. Hier zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor Parijs en vooral, Edam. .. En, de Kilometers blijven tellen!
  Warme groet,
  Christy de Witt

 2. Nico Says:

  Zo mannen,
  Rechts inhalen mag niet heeee… ik wu dat we hier ook maar 14 euro als bekeuring krijgen…
  Succes, Proficiaat met de 9000 :)

Feedback

Security Code: