Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 44

20 July 2007


maandag 16 juli 2007

foto was

Dirk en Peter besluiten om de startmotor van de T-ford te vervangen. Dit is een aardig ‘projectje’ dus dit kan wel even duren.

sleutelen ford

We moeten het stukje naar de krant versturen, maar op deze mooie kampeerplek hebben we geen verbinding vanwege de hoge bomen. We (Leon en Dirk-jan) rijden een stukje om op een open plek ‘connectie’ te maken en de bestanden te versturen.

versturen krantenbericht

Uiteindelijk gaan we om 15.10 van onze kampeerplek af. De heren hebben aardig wat sleutel-uurtjes gemaakt in de zon. Om af te koelen stoppen we bij een meer om ff te plonsen.

foto bij meer

Met zoveel water in de buurt kunnen we meteen mooi de was doen.

foto was

We gaan vandaag verder met onze ‘shortcut’ richting Kazan. Gister zijn we gestrand (en teruggereden) bij een hele slechte hobbelweg, dus we zijn benieuwd wat ons vandaag te wachten staat!

We komen in heel klein dorpje (Oktjabr’skij) en doen daar wat boodschappen en halen water uit de ‘Kolom’.

water uit pomp halen

We vragen gelijk in ons beste Russisch aan een paar mensen de weg naar het volgende dorp van onze ‘shortcut’. Ze geven in hun beste Russisch antwoord….

Veel worden we er niet wijzer van maar heel duidelijk is wel de NJET NJET naar het dorp waar we naartoe willen. We worden geadviseerd om terug te gaan naar de hoofdweg om daar toch naar Perm te rijden. Er is NJET dus geen weg tussen de dorpen die wij in gedachten hadden……..mooie boel hier.. lijkt Mongolie wel!

We rijden terug naar de ‘highway’. De ford rijdt als een speer, en er moet weer een Kamaz ingehaald worden!

kamaz inhalen

We rijden door tot 21.00 en stoppen vlakbij Kungur dit is ongeveer 90km voor Perm.

rijden

Er is een heel mooi kampeerplekje, precies een gemaaide cirkel met de afmetingen die we nodig hebben. We zetten de tent op.

tent

We eten en staren nog een uurtje in het kamvuur. (met een glaasje Russische Vodka uiteraard!)

kampvuurtje

Vandaag 160km gereden. Volgens de planning moeten we morgen in Perm zitten. Dat gaan we zeker redden. We liggen nu ongeveer 120km voor op schema, tijd zat om in Perm een kopje koffie te drinken morgen!

Archived in dagboek | Trackback | del.icio.us | Top Of Page

One Response to “Dag 44”

  1. Nico Says:

    Hoe heet dat dropje ?!?!?!?!?
    Grtz Succes

Feedback

Security Code: