Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 12-15

19 June 2007

vrijdag 15 juni 2007

zonsondergang tford

Vannacht hebben we in Erenhot geslapen, ineens in de middle of nowhere een best grote stad met allemaal nieuwe gebouwen, best bizar want in de omgeving is echt helemaal niets!!


Onderweg zijn we door een ‘dinosaurus’ poort gereden, in het lands stonden ook allemaal levensgrote dinosaurussen, vet gevaarlijk!! dinosauruspoort In de gobi-woestijn zijn de meeste fossielen van dinosaurussen gevonden, het wordt dan ook het kerkhof van de dinosaurussen genoemd. [/lang_nl}

dinosaurussen in veld.

Vanmorgen ging Liou (onze gids) al vroeg naar de grens (25km rijden) om voor ons het papierwerk te regelen… Maarrr. Het is niet zo eenvoudig want vroeger moesten de auto’s ‘sanitary’ verklaring hebben, anders mag je het land niet in. Dit is niet meer nodig maar de douane laat ons niet door zonder deze verklaring……is dus weer lekker verwarrend want die ‘sanitary’ verklaring krijgen we dus niet van die ‘andere’ instantie.

Hierdoor hebben we in Erenhot wat tijd over om de T-ford na te lopen, en de sponsorstickers op de vito te plakken.

plakken stickers.

Om 15.00 zijn werden we gebeld door Liou dat we naar de grens konden komen.
Daar aangekomen hebben we wat papierwerk geregeld, en hebben we afscheid genomen van onze chinese reisgezellen. We mochten China uit!
Nu naar de Mongoolse grens om te zorgen dat we het land in mogen. Onze Mongoolse gids staat ons al op te wachten en na een heleboel foto’s met Mongoolse douane-agentes mochten we Mongolie in!

Maar…. Na 100 meter mongolie ingereden werden we teruggeroepen.. er moesten nog een aantal zaken aan de auto’s gecontroleerd worden.

But...... After 100 meters in Mongolia we were called back... somel things at the cars needed to be checked.
Een strenge dame liet Dirk en Peter het dak van de T-ford dicht doen, en er werd een blik geworpen in de vito en alles was weer okee. De gids naar binnen met de douane en….. toch NIET okee. Er zouden papieren ontbreken, deze papieren moeten uit Ulaanbatar komen en de mensen in Ulaanbatar zijn al naar huis… Dus we moeten wachten tot morgenochtend. De auto’s moeten op het douane terrein blijven en wij moeten buiten een straal van 5km overnachten. Dus de auto’s bij het kantoortje van de douane gezet. De T-ford afgedekt. En wij konden op zoek naar een ‘camping’ in de woestijn.

Auto�s bij kantoortje
Met het busje van onze gids de woestijn in. Echt bizar! Een russisch ding, hoop gerammel en geen sluitende deuren maar waarschijnlijk wel onverwoestbaar. Echt een gaaf ding. De chauffeur scheurt echt als een gek over die paden heen, op een gegeven moment gaat ie van het pad af en gaat een heel stuk door het ‘niks’ en komt weer op een pad. Heel bijzonder!

busje gids
Nadat we een mooie ‘camping’ hebben uitgezocht (echt helemaal in de midde of nowhere) zetten we de tent op en eten we wat en duiken we onder de wol.

kamperen

zaterdag 16 juni 2007

Weer vroeg op, ontbijten en de tent opruimen.
En weer terug met de russiche bus naar de grens. Echt gaaf zo’n ritje door de woestijn. Dat ie niet op zn kant gaat is een wonder!

Bij de grens komen ze erachter dat het kantoor in Ulaanbatar op zaterdag dicht is. Na een heleboel gedoe blijkt er een nieuwe regel te zijn dat we een borg moeten betalen van omgerekend 21Euro. Wanneer we het land weer uitgaan zouden we dit terug moeten krijgen. (een bonnetje of kwitantie hebben ze nog nooit van gehoord dus dat zal wel niet gebeuren).
Maar………we mogen Mongolie in!!

Daar gaan we de eerste kilometers door de Gobi!!

En daar houdt het asfalt op!!

weg mongolie

Het is echt gaaf om over die paden heen te rijden, we rijden nu gemiddeld 40km/uur.
We verwachten wel dat het ongemerkt elke dag wat harder zal gaan.

Dirk en Peter willen het voorste drijfstanglager van de T-ford controleren, dus we hebben besloten om 20km te rijden om daar de tenten op te zetten en te sleutelen.

sleutelen

fotos kamperen

Na controle blijkt het lager okee dus we kunnen veilig verder. Morgenochtend gaan we vroeg vertrekken zodat we ‘relatief’ aardig wat kilometers kunnen maken.
De ‘stad’ waar we heen gaan om spullen in te slaan is ruim 200km. Het is hier aardig zanderig, maar volgens de gids worden het na ongeveer 30km meer ‘rockies’. We zijn benieuwd!

Zondag 17 juni 2007

Vanochtend vroeg uit de veren en om 7.30 begonnen met rijden.
Het regende dus al de paden zijn erg glibberig en nat.

lang_en] This morning early up, so we could start driving at 7.30. It rained so the trail is slippery and wet.
tford natte weg
Door de Gobi rijden is echt supergaaf, je hebt echt gevoel dat je Jan de Rooi bent tijdens Parijs Dakar.

De eerste 1000 km zit erop!

kilometerteller

We volgen de telegraafpalen, deze hielden ze 100 jaar geleden ook aan voor de richting. Ook werden middels deze palen de verslagen naar de Franse kranten verzonden.

We monteren Koos, onze mascotte!

 monteren Koos

We hebben een klein paard aangereden.

kadaver paard

Onderweg komen we een Ger kamp tegen, inclusief kamelen.

ger-kamp
kamelen

We doen een bakkie koffie in de Russische bus.

fotos china

Een paardrijder gaat samen met de ford op de foto.

tford paard

Sommige stukken hebben een ‘klei’ ondergrond en zijn ERG glad. Heuveltje op met de Vito werd hierdoor een heeeele gladde boel!!

vito vast

We kruisen de Transmongolie express.

tford spoorlijn
zonsondergang tford

Archived in dagboek | Trackback | del.icio.us | Top Of Page

11 Responses to “Dag 12-15”

 1. trudy Says:

  geweldig, willy belde dat er nieuws op de site staat. Wat prachtig dat jullie zo rijden en ik ben zo blij dat te kunnen zien. ik ben thuis maar…… toch in mijn hoofd in mongolie
  dikke kussen trudy

 2. tiny Says:

  Het laatste nieuws samen met Trudy gelezen!!
  Wat een avontuur dat rijden in Mongolie en dan vooral VOOR dat daar rijdt. Wat een supergave foto’s. Sukses verder jongens!

 3. kitty kunst Says:

  Hoi globetrotters
  Over 20 minuten gaan we in optocht naar de grote kerk om de feesten in te luiden. Jullie doen dat daar, maar weer op een heel andere manier!!!

 4. Joke Says:

  Gelukkig weer nieuws van jullie. Het zijn toch rare vogels, die douaneambtenaren daar, maar blijkbaar was het luttele bedrag van 21 euro genoeg om weer verder te mogen rijden. Knap hoor!!!
  Dit is natuurlijk wel de mooiste reis die iemand kan maken, wat een avontuur, vrijheid, ruimte en schoonheid. Dit lijkt me nou echt het einde.
  Het is dat ik de foto’s van de dinosaurussen heb gezien anders zou ik me toch afvragen of jullie niet lijden aan een wonderlijk syndroom dat je kunt oplopen op eindeloze vlakten.
  Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor mijn eigen trip dus ik kan me wel enigzins in jullie situatie verplaatsen en kijk er, mede door jullie verslagen en foto’s, extra naar uit.
  Succes met de volgende kilometers. Veel plezier!!!!!

 5. Siemen Says:

  De Vito haalde het niet, en de Ford (dus) wel??? Heb je goed voor elkaar! :)

  De laatste foto is er een om groot aan de muur te hangen thuis…

 6. Nico Says:

  Hehe,
  Gelukkig weer nieuws, en wat voor nieuws…
  Prachtige foto’s , hopelijk geven ze maar een klein beetje van het gevoel door… Moet zuper zijn :)
  Veel succes door de woestijn, en vergeet niet van die super foto’s te blijven maken, supermooi daar !!!!
  Grtz

 7. Henk en Nel Says:

  blij weer wat van jullie te horen!

 8. Jan en Nel den Boer Says:

  Fijn weer wat te kunnen lezen en zien over jullie fantastische avontuur. Had gisteren van Elly al wat van het verhaal gehoord. We kijken al weer uit naar het volgende nieuws. Groetjes

 9. Saskia Says:

  Geweldig, echt genieten deze foto’s!

 10. Hans en Monique Says:

  Prachtige foto’s jongens. Wat een vlaktes daar en wat een leegte. Pas wel een beetje op de paarden, ja! Houd koers, mannen.

 11. robin&jenny Says:

  hoi reizigers
  wat gaaf zeg die foto’s jullie hebben al veel bedakt.
  wat een avontuur.elke keer kook ik te veel macaroni,
  ik ben nog gewend, elke woensdag komt d-j eten.
  goh wat een dino’s aurusssen daar, wij hebben ze ook gezien op vakantie, in een wildpark in duitsland.daar in die prachtige woestijnvlaktes kan je mooie zandkasteeltjes maken.
  zijn jullie ook wat wilde dieren tegengekomen?
  een goede reis verder groetjes

Feedback

Security Code: