Kilometers voor Kinderen

Kilometers voor Kinderen, Revival Tour 1907 – 2007, Save The Children

Search:

« PreviousNext »

Dag 2-3

5 June 2007

Verblijf in Peking

Het ziekenhuis was een bijzondere belevenis. Onze gids stormde bij alle dokters die op ons lijstje hadden naar binnen en in een mum van tijd hadden wij alle vier onze keuring achter de rug. Een indrukwekkend formulier met alle stempels en handtekeningen kan nu naar de politie voor afgifte van ons tijdelijke Chinese rijbewijs.

Na dit ingelast programmapunt konden we aan onze tour naar het plein van de hemelse vrede en de verboden stad beginnen. Eerst het plein bezocht. Immens groot. Ruim 800 bij 400 meter. Over het mausoleum van Mao en het monument voor de helden van China kregen we van onze gids een uitgebreide uitleg.
Vervolgens door naar de verboden Stad. Als je eenmaal binnen de poorten bent dan volgt het ene plein na het andere met de bijbehorende gebouwen en uitleg van de gids. Allemaal zeer indrukwekkend en de keizers uit het vroegere China lieten zich behoorlijk in de watten leggen door hun keizerinnen en concubines. We werden als laatste bezoekers door vrijwel het gehele personeel uitgezwaaid. Konden zij ook naar huis.

Terug in het hotel lekker opgefrist en een leuk restaurant uitgezocht. We kwamen uit bij een Japans restaurant. Dit sprak ons aan en onder het motto “Chinees kunnen we voorlopig nog genoeg eten” naar binnen. We werden allervriendelijkst ontvangen door dames in kimono en het eten was ook nog eens erg lekker. Al met al hebben we prima en gezellige eerste dag in China hiermee afgesloten.


5 Juni


Om half negen opgehaald door de gids met het busje en op weg voor een bezoek aan de “Grote muur” . Wij hadden de plaats Simatai hier voor uitgezocht omdat wij gehoord hadden dat het daar wat minder toeristisch was. Dat bleek te kloppen. We konden alles op ons gemak bekijken. Het was een forse klim bij een temperatuur van zo rond de 35 graden. Het was zeer de moeite waard. We kwamen allemaal met een best kleurtje weer terug. Dirkjan, Leon en Peter deden een deel van de afdaling met een tokkelbaan. Wat een onverwachte belevenis om zo beneden te komen!.

Met aanbeveling van de gids viel de keus op een restaurant waar de beste Peking-eend geserveerd zou worden!. We hebben daar uiteraard heerlijk de beroemde eend gegeten in luxe Chinese sferen. Ook dit bezoek was weer een hele belevenis.
De handicap met stokjes wordt steeds kleiner!

17 Responses to “Dag 2-3”

  1. willy regter Says:

    Dat ziet er lekker uit!
    Heeft vast goed gesmaakt.
    Succes met de stokjes.
    Kus Willy

  2. Nico Says:

    Kijk, kleurtje en volle maag…
    Goede voorbereidingen zijn de halve reis :)
    Veel plezier

  3. Chantal Says:

    Die ‘muur’ wil ik ook zien, super! Dat lekkere eten van jullie is overigens ook niet verkeerd. Tokkelbaan, ondernemend hoor.

  4. kitty Says:

    super, wat een ervaring!
    en meteen al de “groete muur” doen…

  5. Karen Says:

    Twee dagen weg en nu al zoveel beleefd en op de site gezet. Heel leuk. de foto’s zijn ook geweldig!

  6. dan en door Says:

    jullie hebben er goed de vaart in.. heel indrukwekkend die chineese muur.

  7. Gaartje D. Says:

    Dirk-Jan, je moete nou vrom komme!!!
    Ik mis je zo.
    xxx Gaartje D.

  8. Jan en Jenny Says:

    Wat een mooie ervaring hebben jullie nu al meegemaakt.
    Als het de hele reis zo gaat wil je nooit meer werken en alleen maar reizen.

  9. Familie Hartgers Says:

    Leuk dat we zo kunnen lezen en zien wat jullie allemaal doen!
    Echt super! Groetjes

  10. Wim de Rooij Says:

    Ha Peter,

    We gaan je volgen de komende weken en heel veel succes! Groeten vanuit het WPC.

  11. Grischa Lowinsky Says:

    Zo’n start moet één groot feest worden! Blijf vooral genieten van dit spektakel. En nu vol verwachting de voiture van de boot halen. We volgen jullie vol enthousiasme!

  12. webmaster Says:

    Hee gasten, superleuk al die reacties!! we zitten nu in de bar van het hotel de planning te bespreken met het reisbureau. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we maandag of dinsdag de auto halen. Vertrekken we woensdag uit de havenstad…hopen dat t lukt! groetjes uit Peking

  13. Roland Says:

    Maandag of dinsdag al de auto halen, dat klinkt goed!!
    Foto’s zien er top uit!

    Vanaf zaterdag zijn Karin en ik ook op vakantie, dus kunnen we het niet iedere dag meer volgen. Maar daarna pikken we het gewoon weer op.

    Veel plezier nog verder.

  14. Renzo Says:

    Hey P>P-ers, super om te lezen wat jullie nu al mee maken..!! Dus vanaf woensdag kunnen jullie op pad, dat zijn berichten. Laters…

  15. Jaco en Janneke Says:

    He luitjes,

    Leuk he China, en het eten op zo’n grote draaitafel is super he!!
    De foto van de muur ziet er super uit, en gaan wij ook zeker doen. Wij zitten nu na een treinrit van ruim 30 uur in Chengdu, en duiken over een paar dagen de bergen weer in.

    Succes met de auto!!!!

  16. Herman&Ita Says:

    Dit lijkt mij geen vegetaris eten elly.
    Hebben jullie dit allemaal op gegeten!!!
    Het is maar goed dat leon er ook bij is.

    groetjes Herman&Ita

  17. Saskia Says:

    Hoi Peter,

    Wat een feest der herkenning! Echt heel erg leuk om dit zo te lezen. Veel plezier en ik blijf het volgen!

    Groetjes Saskia

Feedback

Security Code: